На Салтівці сталася пожежа у 16-поверхівці (відео)

Фото: kh.dsns.gov.ua

22 січня о 16:46 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу у шістнадцятиповерховому житловому будинку на вул. Дружби Народів, 242.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі ДСНС області.

Внаслідок горіння старих домашніх речей у коридорі на 15-му поверсі, котрі люди виставили зі своїх квартир, виникло сильне задимлення. Також горів електричний щит. Мешканка однієї з квартир не змогла вийти назовні через високу температуру та дим. Намагаючись це зробити, вона отримала опіки. Рятувальники, що прибули на допомогу, побачили її на балконі.

Розвідка пожежі показала, що коридор і ліфтовий хол 15-го поверху були сильно задимлені. Рятувальники пригасили полум’я і визволили жінку, що постраждала і чекала на допомогу на своєму балконі. Бригадою швидкої її госпіталізували до Харківської міської клінічної лікарні швидкої та невідкладної медичної допомоги. Крім неї, вдалось врятувати із задимленої зони ще й матір з дворічною дитиною, а також евакуювати шість інших мешканців.

Площа пожежі склала 10 кв.м. Її гасили одночасно з проведенням пошуково-рятувальних робіт і локалізували вже о 17:26, а остаточно ліквідували о 18:33. До ліквідації пожежі залучалось 10 рятувальників та три одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Наразі з’ясовується причина виникнення пожежі та збитки, завдані вогнем.