ХНАТОБ увійшов до організації Opera Europa

Фото: kharkivoda.gov.ua

Урочиста церемонія підписання договору про приєднання Схід OPERA до організації Opera Europa відбулась 22 січня.

Про це повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

Директор Opera Europa Ніколас Пейн відзначив, що Харківський національний театр опери та балету не тільки отримає позитивні результати від приєднання для організації, але й сам багато привнесе до неї.

“Це взаємна робота, взаємна вигода. Ми обмінюємося успішними практиками в господарській діяльності та мистецтві. Можемо обмінюватися й виробництвом продукції. І я думаю, що ми можемо допомогти в просуванні українського мистецтва в Європі”, – відзначив Ніколас Пейн.

Opera Europa об’єднує близько 200 оперних театрів та фестивалів з 43 країн. Приєднання до організації відкриває широкі можливості співпраці з відомими режисерами, диригентами, солістами, а також участі в найбільших міжнародних фестивалях. Також Opera Europa надає своїм учасникам можливості онлайн-трансляцій вистав, доступ до форумів, щорічних конференцій, інформаційних ресурсів (електронних баз даних, списків розсилки, списків ключових співробітників театрів для полегшення спілкування) тощо.

Після урочистого підписання договору про приєднання Схід OPERA до організації Opera Europa учасники заходу відвідали оперну виставу “Мазепа”. ЇЇ харків’яни вперше в Україні поставили за українським лібрето, співавтором якого є Лонгин Цегельський – один з ініціаторів Акту Злуки, підписаного 22 січня 1919 року.