Суд по ДТП на Сумській. Знову вимога про відвід судді

На сьогоднішньому, 6 лютого, засіданні суду по резонансній ДТП із шістьма загиблими на Сумській адвокат одного з підсудних Геннадія Дронова Сергій Перепелиця подав клопотання про відвід судді Віктора Попраса.

Як повідомив кореспондент ХТ із залу суду, свої аргументи на користь відводу Перепелиця зачитував 35 хвилин.

Фото: ХарківTimes

Сторона звинувачення у зв’язку із цим заявила про неповагу до потерпілих та спроби затягнути суд. Всі троє прокурорів висловилися проти задоволення цього клопотання.

“Прокурор Валерій Бухан говорив про те, що адвокат намагається дати оцінку доказам, на що має право тільки суд”, – зазначила прес-секретар прокурора області Віта Дубовик.

Про спробу затягнути процес заявив також і адвокат, який представляє сім’ї Фабріс та Умаєвих, Дмитро Марцонь. Адвокат Олена Цимбалістенко, яка представляє інтереси постраждалої пасажирки автомобіля Lexus Марини Ковальової, вважає, що подавши це клопотання, Перепелиця зловжив своїми процесуальними правами.

Фото: ХарківTimes

Адвокат підсудної Олени Зайцевої Юлія Козир також виступила проти задоволення цього клопотання.

Мабуть, керуючись всім цим, суддя Вікторія Чередник, яка розглядала клопотання про відвід, винесла рішення про його відхилення.

Наразі у суді оголошено перерву “з технічних причин”, оскільки раптово перестали працювати відеокамери, які фіксують те, що відбувається в судовій залі.

Як повідомляв ХарківTimes, аварія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова у центрі Харкова. Як встановили слідчі, Олена Зайцева за кермом Lexus рухалася вгору вулицею Сумською та проігнорувала червоний сигнал світлофору. У той же час автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, почав рух на жовтий з боку Бурсацького спуску та на перехресті в’їхав у машину дівчини. Lexus Зайцевої вилетів на тротуар і збив людей, які стояли там.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро людей отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні.

Зараз на лаві підсудних двоє – Олена Зайцева та Геннадій Дронов. Обом загрожує до 10 років позбавлення волі.

На сьогоднішньому засіданні сторони повинні були перейти до судових дебатів.