Суд по ДТП на Сумській: прокуратура вимагає максимального покарання

Фото: khar.gp.gov.ua

Сьогодні, 6 лютого, у Київському райсуді Харкова почалися судові дебати у справі про ДТП із шістьма загиблими і такою ж кількістю постраждалих на вул. Сумській в центрі Харкова 18 жовтня 2017 року.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Сторона звинувачення зажадала максимального покарання для обох водіїв, які брали участь в аварії – 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортним засобом на три роки.

“Їх провина в повному обсязі підтверджується зібраними по справі та наданими суду доказами. За результатами експертиз, технічних несправностей автомобілів, які б могли бути причиною ДТП, не виявлено. Дорожньо-транспортна пригода відбулася внаслідок порушень Правил дорожнього руху водіями обох машин. Ми вважаємо, що вина обох водіїв очевидна та доведена», – зазначив начальник відділу прокуратури області Максим Блохін.

Як повідомив кореспондент Харків Times із залу суду, після технічної перерви через збій у роботі системи фіксації судового процесу на прохання прокуратури суд заслухав свідчення експертів-автотехніків, які уточнили суто процесуальні питання. Після цього заслухали питання про подовження обвинуваченим запобіжного заходу. Адвокат обвинуваченої Олени Зайцевої Юлія Козир просила змінити для неї запобіжний захід за станом здоров’я на домашній арешт. Сергій Перепелиця просив того ж для свого підзахисного Геннадія Дронова у зв’язку із хворобою його матері. Однак суд залишився непохитний та подовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права застави до 4 квітня для обох підсудних.

У ході судових дебатів також виступила частина постраждалих. Наступне засідання суду відбудеться 11 лютого.

Як повідомляв Харків Times, на сьогоднішньому, 6 лютого, засіданні суду у резонансній ДТП із шістьма загиблими на Сумській адвокат одного з підсудних Геннадія Дронова Сергій Перепелиця подав клопотання про відвід судді Віктора Попраса. Суд клопотання не задовольнив.

Нагадаємо, аварія сталася 18 жовтня 2017 року на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова у центрі Харкова. Як встановили слідчі, Олена Зайцева за кермом Lexus рухалася вгору вулицею Сумською та проігнорувала червоний сигнал світлофора. У той же час автомобіль Volkswagen Touareg, за кермом якого перебував Геннадій Дронов, почав рух на жовтий з боку Бурсацького спуску й на перехресті в’їхав у машину дівчини. Lexus Зайцевої вилетів на тротуар та збив людей, які стояли там.

П’ятеро людей у віці від 19 до 46 років загинули на місці. Шестеро – отримали травми різної тяжкості, одна 24-річна потерпіла пізніше померла у лікарні. Зараз на лаві підсудних двоє – Олена Зайцева та Геннадій Дронов. Обом загрожує до 10 років позбавлення волі.