Війна в Україні: 11 обстрілів, жоден український військовий не постраждав

6 лютого російські окупаційні війська 11 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі три рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” обстріли позицій захисників України велися в районі чотирьох населених пунктів. Зокрема, ворог вів обстріли з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі селища Лебединьске, з гранатометів – в районі населеного пункту Павлопіль. З мінометів калібру 82 мм. було обстріляно позиції українських військових в районі населеного пункту Піски; з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі селища Водяне..

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник обстріляв українські позиції в районі п’яти населених пунктів. Двічі з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї було обстріляно українців в районі селища Кримське. В районі хутора Вільний ворог стріляв з автоматичних гранатометів; в районі селища Південне – з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Район населеного пункта Жованка двічі був обстріляний з мінометів калібру 82 мм. По Станиці Луганській окупанти вели вогонь зі стрілецької зброї.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

За даними розвідки, 6 лютого, двох окупантів знищено та один отримав поранення. Також знищено вантажівку російсько-окупаційних військ марки “КРАЗ”.

Як повідомляв Харків Times, 5 лютого російські окупаційні війська 12 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі п’ять разів із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Також 5 лютого окупанти застосовуючи броньовану бойову машину, здійснили спробу наблизитися до передових позицій українських захисників та захопити спостережний пост на напрямку Сокільники – Кримське, що на Луганщині.

Для відсічі нападу наші військові задіяли чергові вогневі засоби та протитанковий підрозділ, який здійснив пуск керованої ракети українського ПТРК “Стугна-П” по ворожому броньованому об’єкту та знищив його разом з екіпажем.