Суд заборонив Супрун виконувати обов’язки міністра

Фото: Олег Ляшко / Facebook

Окружний адміністративний суд Києва тимчасово заборонив Уляні Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Відповідне рішення суд прийняв сьогодні, 5 лютого. Про це в Facebook повідомив народний депутат України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко. У своєму акаунті нардеп опублікував постанову суду. У документі зазначено, що позов подав нардеп від фракції РПЛ Ігор Мосійчук.

“Позивачем було 1 лютого 2019 подано в суд заяву про забезпечення адміністративного позову шляхом встановлення заборони Супрун Уляні Надії здійснювати будь-які дії, спрямовані на реалізацію компетенції (повноважень міністра – ред.)”, – йдеться в постанові.

Фото: Олег Ляшко / Facebook

Суд частково задовольнив позов Мосійчука і заборонив Супрун на час розгляду адміністративної справи “вчиняти дії, спрямовані на реалізацію повноважень міністра охорони здоров’я”.

Постанова Окружного адмінсуду Києва вступає в силу з моменту підписання суддею. Воно може бути оскаржене в апеляційній інстанції протягом 15 днів.

У прес-службі МОЗ повідомили, що про рішення суду дізналися зі ЗМІ. Поки у відомстві не готові робити будь-які кроки, оскільки проводять консультації з юристами.

Фото: Олег Ляшко / Facebook
Фото: Олег Ляшко / Facebook

Відповідно до законодавства України міністри призначаються на посаду Верховною Радою. Однак Уляну Супрун на посаду тимчасово виконуючого обов’язки міністра охорони здоров’я призначив глава Кабміну Володимир Гройсман. Відповідно до розпорядження прем’єр-міністра Супрун очолила МОЗ з 27 липня 2016 року.

Нагадаємо, це не перше рішення Окружного адміністративного суду Києва, яке викликає гучний резонанс в суспільстві. У грудні минулого року цей же суд скасував рішення Кабінету міністрів України про звільнення Романа Насірова з посади голови Державної фіскальної служби.