Війна в Україні: 8 обстрілів позицій ЗСУ, один військовий загинув

4 лютого російські окупаційні війська вісім разів порушили режим припинення вогню, в тому числі чотири рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння. Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” позиції захисників України в районі селища Опитне двічі обстріляли з мінометів калібру 82 мм. та автоматичних гранатометів; зі стрілецької зброї – в районі селища Невельське.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник обстріляв наші позиції в районі трьох населених пунктів. Українські позиції двічі обстріляли з мінометів калібру 82 мм. гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів – в районі хутора Вільний; двічі з гранатометів – в районі населеного пункту Новолуганське; з мінометів калібру 82 мм. – в районі селища Кримське.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, та один отримав поранення.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 4 лютого, шість окупантів знищено та четверо отримали важкі поранення.

Як повідомляв Харків Times, 3 лютого російські окупаційні війська дев’ять разів порушили режим припинення вогню, в тому числі два рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.