Війна в Україні: 9 обстрілів з гранатометів та кулеметів

3 лютого російські окупаційні війська дев’ять разів порушили режим припинення вогню, в тому числі два рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” обстріли позицій наших захисників велися: з автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів – в районі селища Павлопіль; з великокаліберних кулеметів – в районі селища Новоселівка.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник обстріляв позиції українських військових в районі 6 населених пунктів. З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російські окупаційні війська вели обстріл в районі хутора Вільний; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – в районі населеного пункту Новотошківьске. Також терористи обстріляли з автоматичних гранатометів район селища Луганське; з гранатометів різних систем – район населеного пункту Зайцеве. З ворожих гранатометів відкривали вогонь в районі населеного пункту Золоте-4; двічі обстріляли з мінометів калібру 82 мм. – в районі селища Кримьске.

Внаслідок злочинних обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 3 лютого, трьох окупантів знищено.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.

Українські захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.

Як повідомляв Харків Times, за минулу добу, 2 лютого російські окупаційні війська десять разів порушили режим припинення вогню, двох військових поранено.