У Харкові встановлять нові камери відеоспостереження

Фото: www.city.kharkov.ua

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов 31 січня провів зустріч з представниками консорціуму “Інтелектуальні системи” та його австрійськими партнерами. Сторони обговорили впровадження у Харкові системи “Безпечне місто”, яка передбачає встановлення камер відеоспостереження по всьому місту, в тому числі і на дорогах.

Про це повідомила прес-служба Харківської міськради.

Терехов підкреслив, що це дуже важливий проект, враховуючи, що в Харкові створюється Міський ситуаційний центр.

“Це стосується безпеки дорожнього руху та його регулювання. Це також відеоспостереження в центральній частині міста, в місцях масового скупчення людей і в спальних районах. Ми домовилися, що впродовж місяця визначимося, де і які камери треба встановити. Адже вони повинні бути різними: одні розпізнаватимуть обличчя, інші – номери машин. Створення такої системи дозволить зробити місто реально безпечнішим. Починаємо ми цю роботу не з нуля, оскільки в Харкові вже є певні мережі відеоспостереження. Потім потрібно буде об’єднати все це в єдину систему, після чого передати її на пульт у ситуаційному центрі і правоохоронним органам”, – зазначив Ігор Терехов.

Передбачається, що реалізація проекту здійснюватиметься на принципах державно-приватного партнерства, тобто кошти на його фінансування виділить і міська влада, і консорціум.

“Ми починаємо реалізацію цього проекту і хочемо за півтора-два роки збудувати всю цю систему – як раз до початку роботи ситуаційного центру”, – підкреслив перший віце-мер.

Як повідомляв Харків Times, перший заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін заявив, що Харків за рівнем розвитку сучасної системи безпеки громадян знаходиться на рівні звичайного селища.