У Харкові може з’явитися представництво ДБР

Фото: dbr.gov.ua

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба ініціює збільшення кількості слідчих та розміщення представництв ДБР у кожній з областей.

Про це під час брифінгу розповів директор теруправління ДБР у Полтаві Володимир Тимошко, повідомляє прес-служба відомства.

Тимошко наголосив, що підтримує ініціативу директора.

“Це значно полегшить роботу слідчих ДБР і дозволить більш оперативно реагувати на скоєння злочинів. Тобто слідчому з Полтави не потрібно буде витрачати кілька годин на дорогу, приміром, до Харкова”, – зазначив Тимошко.

Крім того, він наголосив на необхідності якнайшвидшого ухвалення Верховною Радою змін до Закону України “Про Державне бюро розслідувань”, які дозволять ДБР створити власні оперативні підрозділи. Адже поки оперативний супровід усіх проваджень здійснюють оперативні підрозділи інших правоохоронних органів.

Тимошко повідомив, що слідчі теруправління ДБР у Полтаві розслідують 767 кримінальних проваджень. З них 82 зареєстровано слідчими теруправління, ще 685 отримано за підслідністю від інших органів досудового розслідування.

“Враховуючи, що основу підслідності ДБР складають злочини, вчинені правоохоронцями, найбільше кримінальних проваджень розслідується саме відділом з розслідування злочинів, вчинених працівниками правоохоронних органів та у сфері правосуддя. Нині таких проваджень 192”, – розповів він.

За час роботи слідчими теруправління у Полтаві звершено досудове розслідування у 43 провадженнях.

Теруправління ДБР, розташоване у Полтаві, поширює свою діяльність на Дніпропетровську, Полтавську, Сумську та Харківську області.