Війна в Україні: сім обстрілів, втрат немає

За минулу добу, 30 січня російські окупаційні війська сім разів порушили режим припинення вогню, в тому числі три рази із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Про це повідомляє прес-центр Операції об’єднаних сил за станом на 7:00.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід” обстріли позицій українських захисників велися: з ручних гранатометів – в районі селища Павлопіль; з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї – поблизу міста Мар’їнка; з гранатометів – в районі населеного пункту Новомихайлівка.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Північ” противник обстріляв позиції: з мінометів калібру 82 мм – в районі населеного пункту Кряківка; з автоматичних гранатометів та стрілецької зброї мінометів – в районі хутора Вільний; з мінометів калібру 82 мм – в районі міста Попасна.

В районі населеного пункту Кримське, що на Луганщині, ворог розпочав обстріл українських оборонців, застосовуючи батарею мінометів калібру 82 мм та зенітну установку ЗУ-23-2, яка була встановлена на МТЛБ-У. ” Воїни, що обороняються на зазначеному напрямку, мають у частині два добре підготовлені підрозділи: маневрену вогневу групу, призначену для боротьби з артилерійськими та мінометними батареями ворога та підрозділ винищувачів танків, на озброєнні якого є сучасні ПТРК “Стугна-П” і “Корсар”, – йдеться у повідомленні.

За лічені хвилини після початку ворожого обстрілу маневрена вогнева група нанесла удар у відповідь, а розрахунок української “Стугни-П” здійснив пуск по МТЛБ-У, з якого вівся обстріл. У результаті мінометна батарея ворога подавлена, МТЛБ-У ворога разом з розрахунком зенітної установки ЗУ-23-2 знищено.

За даними розвідки, 30 січня двох окупантів знищено, троє отримали важкі поранення.

Внаслідок обстрілів російсько-окупаційних військ жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.

Протягом поточної доби ворог вогонь не відкривав.