У Харкові СБУ затримала бойовика “Л/ДНР” з арсеналом зброї (фото, відео)

Фото: Vladislav Abdula / Facеbook

Співробітники СБУ виявили у Харкові та затримали бойовика терористичної організації “Л/ДНР”.

Про це повідомив у Facebook начальник прес-служби Управління СБУ у Харківській області Владислав Абдула.

Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Харкова, уродженець однієї з республік Кавказу, у 2014 році за власною ініціативою розпочав співробітництво з російсько-терористичними військами, які окупували території Луганської і Донецької областей. Бойовик перебував у складі незаконних збройних формувань “ДШБ ДНР”, “Козача спілка “Війська Донського ДНР”, спеціалізуючись на диверсійно-розвідувальній діяльності. У складі батальйону терористів “ЛНР” “Заря” харків’янин також брав активну участь у бойових діях проти підрозділів Збройних Сил України поблизу міста Дебальцеве Донецької області.

Повернувшись на Харківщину для “відпочинку”, бойовик продовжував підтримувати контакти з представниками терористичних організацій “ЛНР” та “ДНР”, а також вербував місцевих мешканців для участі у незаконних збройних формуваннях. За інформацією СБУ, найближчим часом зловмисник планував знов виїхати на окуповану територію та приєднатися до бойовиків “ЛНР”.

Правоохоронці провели обшук приватного домоволодіння у Харкові, де мешкав зловмисник. Під час обшуку виявлено та вилучено сім бойових гранат Ф-1, РГД-5 та РГ-42 із запалами, а також дві тротилові шашки загальною вагою 400 грамів.

Бойовика затримано. Слідчі Управління СБУ в Харківській повідомили зловмиснику про підозру в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 (участь у діяльності терористичної групи чи терористичної організації) та ст. 263 (незаконне поводження з бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу.

Операція з викриття та затримання зловмисника відбувалася під процесуальним керівництвом прокуратури Харківської області.

Як повідомляв Харків Times, контррозвідники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили у Харкові бойовика терористичної організації “ЛНР”.