Поліцейські перевіряють порушення правил розміщення передвиборчої агітації

Фото: www.oporaua.org

Співробітники Московського райвідділу поліції Харкова вчора, 24 січня, “зафіксували два повідомлення про порушення розміщення на білбордах матеріалів передвиборної агітації”.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, за попередніми даними, агітаційна інформація не містила жодних відомостей про замовника та інших вихідних даних.

Інформація внесена до Журналу єдиного обліку заяв і повідомлень Московського райвідділу. Перевірка триває.

Як повідомили у громадській організації “Громадянська мережа “ОПОРА”, з 18 по 24 січня спостерігачі цієї організації зафіксували у Харківській області чотири подібних порушення правил передвиборної агітації.

Фото: www.oporaua.org

Вихідних даних та відомостей про замовника не містять білборди, розміщені на розі Московського проспекту й вулиці Тюрінської ( “Опозіційна платформа – за життя Юрій Бойко єдиний кандидат від опозиції”), а також білборд політичної партії “Наші” та її лідера Євгена Мураєва на вул. Академіка Павлова й білборд “Гарантую! Ціна на газ буде знижена в 4 рази. Сергій Каплін”- на тій самій вулиці.

Фото: www.oporaua.org

Крім того, у райцентрі Куп’янськ спостерігачі “ОПОРИ” зафіксували білборд із написом “Наступ Садовий 2019” – також без вихідних даних.

Фото: www.oporaua.org

У всіх випадках послідували звернення до поліції. У відділі комунікації Нацполіціі області підтвердили ХТ цю інформацію. Представник відділу запевнив, що проводиться ретельна перевірка щодо всіх подібних випадків.

Як повідомляв Харків Times, 10 січня 2019 року Громадянська мережа «ОПОРА» зареєстрована як організація, яка спостерігатиме за виборами Президента України. У середині січня Громадянська мережа «ОПОРА» представила громадського омбудсмена із захисту виборчих прав по Харківській області. Ним обраний правозахисник Юрій Чумак.