СБУ затримала в Харкові бойовика “ЛНР”

Иллюстративное фото

Контррозвідники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури області викрили у Харкові бойовика терористичної організації “ЛНР”.

Як повідомив у Facebook начальник прес-служби Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, оперативники спецслужби встановили, що мешканець Харкова у жовтні 2014 року приєднався до незаконного збройного формування у Луганській області.

“Перебуваючи у складі так званої “Добровільної народної дружини МВС ЛНР “Нічні вовки”, він виконував завдання терористів з бойової охорони та обслуговування важкої броньованої техніки і артилерії “, – йдеться у повідомленні.

Також затриманого підозрюють у тому, що він супроводжував транспортні засоби бойовиків, які перевозили тимчасово окупованою територією Луганської та Донецької областей незаконні вантажі, зокрема, контрабанду.

Слідчі Управління СБУ області відкрили відносно підозрюваного кримінальне провадження за ст. 260 КК. Вирішується питання оголошення затриманому про підозру у вчиненні злочину. Слідчі дії тривають.

Як повідомляв Харків Times, співробітники Служби безпеки України викрили фінансування терористичної організації “ЛНР” харківським підприємцем через незаконні пасажирські перевезення.