У Мерефі – карантин у зв’язку зі сказом

Иллюстративное фото

У мертвої лисиці, яку 16 січня знайшов на власному подвір’ї мешканець міста Мерефа Харківського району області, фахівці встановили діагноз “сказ”.

Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

Районне управління Служби ініціювало проведення позачергового засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Мереф’янській міськраді, де було вирішено встановити карантинні обмеження та затверджено план комплексних заходів щодо ліквідації сказу тварин на території Мерефи.

“Фахівці Держпродспоживслужби проводять заходи щодо ліквідації та недопущення поширення захворювання”, – йдеться у повідомленні.

В установі попереджають, що у зв’язку зі складними погодними умовами, внаслідок нестачі їжі почастішали випадки появи диких хижаків у населених пунктах. Вони з високою ймовірністю можуть бути інфіковані сказом та становити небезпеку для людей і домашніх тварин.

Держпродспоживслужба попереджає про те, що за найменшої підозри на зараження сказом слід негайно звернутися за медичною допомогою та нагадує про необхідність щеплення домашніх тварин від цього захворювання.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді в частині Московського району Харкова був введений карантин через сказ, виявлений у бездомного кота, який вкусив мешканку району.