Прокуратура та поліція затримали майора поліції при отриманні хабара (фото)

Фото: khar.gp.gov.ua

Слідчі прокуратури області та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіціі затримали 37-річного оперуповноваженого одного з райвідділів поліції міста при отриманні другого “траншу” хабара за закриття кримінального провадження.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області з посиланням на начальника відділу прокуратури Сергія Перепелицю.

Фото: khar.gp.gov.ua

“Поліцейського затримали в рамках проведення негласних слідчих дій”, – розповів Перепелиця.

За даними слідства, правоохоронець на початку листопада минулого року вимагав та отримав 500 доларів у фігуранта кримінального провадження, відкритого “за фактом крадіжки”. Відомо, що підозрюваний в цьому правопорушенні не поділив робоче обладнання з колишньою партнеркою по бізнесу.

Фото: khar.gp.gov.ua

“Щоб чоловік міг безперешкодно отримати спірне обладнання та користуватися ним, поліцейський запропонував йому “вирішити питання” за 500 доларів”, – пояснив Перепелиця.

Після цього оперуповноважений запропонував посприяти у закритті кримінального провадження та оцінив свої послуги у 20 тисяч гривень. Гроші підприємець передавав трьома “траншами”.

“Під час одержання останнього, в сумі 10 тис. грн., майора поліції викрили “на гарячому”, – йдеться у повідомленні прокуратури.

Фото: khar.gp.gov.ua

Наразі підозрюваний затриманий. Досудове розслідування проводиться за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу (одержання службовою особою неправомірної вигоди, вчинене повторно та поєднане з вимаганням). Максимальна санкція цієї статті передбачає 10 років позбавлення волі.

Як повідомляв Харків Times, у грудні Генеральна прокуратура спільно зі Службою безпеки України завершила досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою працівника Національної поліції України у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у Харкові.