ООН та Євросоюз заохочують створення ОСББ на Харківащині

Розпочато онлайн-реєстрацію у новому проекті ПРООН/ЄС на Харківщині у новому дворічному проекті Європейського Союзу та Програми розвитку ООН (ПРООН) «Об’єднання співвласників будинків для впровадження сталих енергоефективних рішень».

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласної ради.

“Метою проекту є стимулювання та підтримка процесу створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Так, щонайменше 200 нових ОСББ буде створено та загалом близько 400 ОСББ пройдуть навчання з управління енергоефективними проектами у Харківській області”, – йдеться у повідомленні.

Протягом двох років проект буде проводити інформаційну кампанію на національному, обласному та місцевому рівнях з метою проінформувати широку громадськість та місцеві громади щодо нового законодавства у сфері енергоефективності, програм Фонду енергоефективності та механізмів фінансування, які він пропонує.

Також проект проведе серію групових консультацій для ініціативних груп, які мають намір створити ОСББ та вже створених ОСББ, з питань пошуку й отримання фінансування для ініціатив з покращення стану будинків.

Щоб стати партнерами проекту, необхідно зареєструватися як діюче ОСББ або ініціативна група, що має намір створити ОСББ чи житлово-будівельний кооператив, мета якого у майбутньому – перереєстрація на ОСББ.

Як повідомляв Харків Times, Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк надають Харкову кредитні лінії по 160 млн. євро кожен на будівництво метро.