У навчальних закладах і лікарнях області зафіксовано спалахи кору

Протягом двох перших тижнів 2019 року в Харківській області зафіксовані сім спалахів захворювання на кір.

Про це повідомили в Харківському обласному лабораторному центрі Мінздраву.

“Епідемічна ситуація щодо кору характеризується як неблагополучна. Кількість щотижнево реєструємих хворих зростає, що обумовлено високою контагіозністю й активною циркуляцією збудника”, – попереджають в Центрі.

За минулі два тижні в області зареєстровано сім спалахів цього захворювання, що охопили 38 хворих. Два зі спалахів відбулися в навчальних закладах (Харківська державна академія культури та Біляївський ліцей Первомайського району області), два – у лікувальних закладах (Обласна дитяча клінічна лікарня та Ізюмська центральна міська лікарня), два спалахи – “у побутових умовах”, а один – “за місцем роботи”, у Валківському районному відділенні “Харківобленерго”. У всіх цих місцях проводяться протиепідемічні заходи.

За останні два тижні по області захворюваність на кір зросла більш, ніж на 40%. Зареєстровано 57 випадків кору, з них серед дітей – 34. Летальних випадків, на щастя, не було.

Як повідомляв Харків Times, за період з 6 по 12 грудня в Харківській області зареєстровано 20 випадків кору, з них серед дітей до 17 років – 14.