Шахрайки представилися працівницями газової служби та поцупили в пенсіонерки 18 тис. гривень

Иллюстративное фото

Поліція розшукує двох шахрайок, які під виглядом працівників газової служби проникли до квартири 80-річної мешканки Балаклійського району та вкрали в неї заощадження.

Про це повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Жінка впустила до квартири двох незнайомок, оскільки ті представилися комунальними працівниками та заявили, що проводиться “заміна газових плит”.

“На кухні жінки почали «працювати»: описувати газову плиту та розповідати пенсіонерці, як саме буде відбуватись заміна. Господарка оселі постійно перебувала на кухні з однією з «працівниць», тим часом інша нишпорила по квартирі. Після візиту шахрайок у старенької зникли усі заощадження у розмірі 18 тісяч гривень”, – розповіли у відділі комунікації.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження по ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу (шахрайство). Поліцейські вживають заходів до розшуку та затримання злочинниць.

Як повідомляв Харків Times, на початку грудня 2018 року до деяких підприємств Харківської області дзвонили невідомі особи. Шахраї казали, що дзвонять з приймальні першого заступника прокурора області та вимагали від керівників підприємств перерахувати кошти «на благодійність».