На ринку “Барабашово» не обвал даху, а плановий ремонт – Адміністрація ринку

Фото: ТЦ Барабашово/Facebook

Після надзвичайної ситуації біля станції метро “Ім. Масельського” в соціальних мережах з’явилися повідомлення, що, нібито, на ринку “Барабашово” також обвалився дах торгівельного павільйону.

“НП на Баріку: не витримавши снігу, обвалився навіс. Визнати похід на ринок біля ст. метро ім. Академіка Барабашова БЕЗПЕЧНИМ однозначно не можемо, у зв’язку з особливостями конструкції цього мурашника та великої кількості снігу, що випав за добу”, – написали, зокрема, на сторінці спільноти Харків SOS у Facebook.

Однак цю інформацію спростувала адміністрація торгового центру “Барабашово”. Виявляється, в ніч з 11 на 12 січня на ринку було проведено “планові заходи з очищення покрівель від снігового насту”.

“Протягом цих заходів заплановано демонтаж частини покрівельного покриття. Як повідомили в прес-службі торгового центру, необхідність демонтажу викликана тим, що ввечері 11 січня співробітники служби експлуатації в ході планового моніторингу технічного стану покрівель виявили деформації несучих конструкцій на вказаній ділянці, усунути які без демонтажу не є можливим. В рамках заходів щодо забезпечення безпеки відвідувачів і підприємців торгового центру, роботи по демонтажу були заплановані на нічний час”, – йдеться в повідомленні адміністрації ринку в Facebook.

Також в адміністрації ТЦ повідомили, що на ринку тривають роботи з очищення під’їзних шляхів і “основних маршрутів потоків покупців”, працює снігоприбиральна техніка, посилені бригади, відповідальні за розчищення снігу, працює “оперативний штаб з протидії стихії”.

“Роботи ведуться у три зміни, всіма необхідними засобами служба експлуатації забезпечена”, – йдеться в повідомленні адміністрації ТЦ.

На ринку планують, що роботи з очищення покрівельних покриттів та їх демонтажу не вплинуть на роботу торгових об’єктів. Сьогодні, 12 січня, ТЦ “Барабашово” працює в штатному режимі.

Як повідомляв Харків Times, слідчі поліції відкрили кримінальні провадження у ч. 2 ст. 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою) і ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу за фактом обвалення покрівлі споруджуваного торгового павільйону по проспекту Московському, 256.