Харківський метрополітен збирається замовити ремонт вагонів за 630 млн гривень

Фото: www.metro.kharkov.ua

Комунальне підприємство “Харківський метрополітен” оголосило тендер на установку обладнання, технічне переоснащення та ремонт рухомого складу з очікуваною вартістю 630 млн гривень.

Про це свідчать дані в системі державних закупівель ProZorro.

Кінцевий термін подання тендерних пропозицій – 4 червня, аукціон запланований на 10 липня. Термін поставки – до 31 жовтня 2021 року.

Відповідно до тендерної документації, в інвентарному парку Харківського метрополітену знаходиться 328 вагонів, основна частина яких випущена з 1974 по 1998 рік.

“Необхідність ремонту і заміни обладнання та комплектуючих вагонів рухомого складу КП “Харківський метрополітен” виникла у зв’язку із завершенням чи припиненням їх виробництва, неможливістю придбання та неможливістю спланувати такі види ремонту заздалегідь, так як вони проводяться у зв’язку з раптовими поломками обладнання. Послуги по встановленню обладнання, технічного переоснащення та ремонту вагонів рухомого складу КП “Харківський метрополітен” та інші види ремонту повинні проводитися спеціалізованими підприємствами (організаціями) на ремонтних (оглядових) канавах пунктів технічного обслуговування і цехів ремонту рухомого складу метрополітену”, – йдеться у документі.

Передбачається, що буде замінено зношене та таке, що вичерпало свій ресурс, обладнання вагонів, а термін служби вагонів буде подовжено на 20 років.