Доба війни у Харківській області: продовження обстрілів та активізація інформаційних атак

Фото: ХОВА

Минулої доби росіяни не зменшували інтенсивності своїх обстрілів території Харківської області. Протягом доби артилерійських та міноментних ударів зазнали 22 населених пункти Харківщини. Від російської авіації потерпали прифронтові села Куп’янського району – Синьківка, Петропавлівка та Кислівка.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адмінстрації.

«На Куп’янському напрямку російські окупанти 4 рази атакували позиції українських військ в районі населеного пункту Новосергіївка Харківської області», – інформує Генеральний штаб ЗСУ.

Внаслідок російських обстрілів як завжди страждало мирне населення, руйнувалися будинки мешканців регіону, сільгосппідприємства, об’єкти цивільної інфраструктури.

Протягом доби вибухотехніки розмінували в області 47,99 га та знищили 699 вибухонебезпечних предметів.

За добу, як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС Харківщини, піротехнічні підрозділи Служби вилучили та знешкодили 61 одиницю вибухонебезпечних предметів.

Надзвичайникам впродовж доби довелося гасити дві пожежі, викликані російськими обстрілами.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, останніми днями активізувалися інформаційні атаки. Під виглядом «інструкцій» знову розповсюджується в пабліках та месенджерах інформація про «евакуацію з Харкова через можливе його захоплення». Також поширюються хибні чутки про нібито «вивід поліції» за населених пунктів поблизу лінії фронту.

«Вороги намагаються спровокувати панічні настрої серед харків’ян. Не звертайте увагу на ці нісенітниці. Поліція як працювала на початку повномасштабного вторгнення, так і працює зараз», – запевняють у Нацполіції.

Як повідомляв Харків Times, позаминулої доби росіяни під час удару по Золочіву Богодухівського району області своїми керованими авіабомбами влучили у будівлю «Укрпошти». Поранень зазнали цивільні чоловік та жінка.

Начальник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко розповів, як він зазвичай реагує не російське ІПСО та запевнив мешканців регіону, шо вся поліція залишається на своїх місцях, лише дещо змінює локації через російські обстріли.