У Харкові з 17 квітня – оновлені графіки відключення електроенергії

Eнергетики оновили графіки погодинних відключень світла в Харкові та області у період із 17 по 20 квітня.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Харківобленерго.

АТ “Харківобленерго” оприлюднило графіки в новому вигляді, який, на їх думку, більш зрозумілий та простий для сприйняття, ніж попередні.

У таблиці треба знайти свою вулицю і дізнатися про її належність до певної групи відключень. У другому файлі ви знайдете таблицю з групами відключень. Червоним кольором виділено гарантовані години без світла, жовтим – години, в які електроенергія може зникнути через оперативні перемикання. Закреслений жовтий – це ймовірні відключення у зв’язку із зростанням навантаження у ранковий або вечірній час. Зеленим кольором позначено період, у який світло буде за умови стабільної ситуації в енергосистемі.

«Радимо вам запам’ятати порядковий номер своєї групи, адже у подальшому ми будемо публікувати графіки в оновленому форматі, вказуючи групи та години вимкнень/увімкнень за кольорами», – йдеться у повідомленні.

Графік буде публікуватися ввечері. Зранку та протягом дня енергетики інформуватимуть харківців про його актуальність у Телеграм-каналі “Харківобленерго Новини” (https://t.me/kharkivenergy).

“Харківобленерго” вкотре нагадує про можливість екстрених позапланових відключень, виходячи із поточної ситуації в енергосистемі області та країни.

Як повідомляв Харків Times, у ніч на 22 березня Україна зазнала наймасштабнішої від початку російського вторгнення атаки на енергосистему. Найбільш постраждалою є саме Харківська область. Російські ракети спричинили у Харкові повний блекаут, від якого місто ще остаточно не оговталося.

Згідно з графіком, відключення світла триватиме протягом принаймні 3 годин на день, але може й більше.