Доба війни в Харківській області: російський дрон скинув вибухівку просто на людей та вбив жінку (фото)

Фото: Нацполіція

Минулої доби в Харківській області росіяни вбили 57-річну жінку в селі Мала Вовча, скинувши на людей поблизу місцевого цвинтаря вибухівку з безпілотника. Ще двоє людей постраждали за добу на Харківщині: 51-річна жінка була поранена, коли росіяни вдарили двома КАБами по селишу Слатине Харківського району, а 64-річний чоловік підірвався на невідомому вибуховому пристрої під Мартовою на Чугуївщині. Обидва постраждалі знаходяться у лікарні.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні Нацполіції області.

«В селі Мала Вовча росіяни атакували місцевих поблизу цвинтаря. Безпілотник вдарив боєприпасом біля житлових будинків – загинула 58-річна жінка. Від вибуху вона померла на місці, її тіло знайшла знайома та повідомила до поліції», – написав у Facebook начальник Слідчого управління Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов.

Прикордонний Вочанськ росіяни минулої доби атакували керованими авіабомбами, завдали сім ударів – всі по приватних будинках.

Прифронтовий Куп’янськ вночі атакували бомбами ФАБ-500. Знову пошкоджені житлові будинки та дроти електропостачання.

Російські авіабомби руйнували житло та підприємства мирних мешканців у Куп’янському, Ізюмському, Харківському та Богодухівському районах Харківщини, російські обстріли підпалювали ліси.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, від російських обстрілів горіли лісові масиви поблизу сіл Курилівка та Подоли Куп’янського району.

«На час прибуття вогнеборців до с. Курилівка лісова пожежа встигла розповсюдитись на площу близько 0,5 га. А у с. Подоли площа загоряння складала близько 200 кв.м. Усі осередки займання були ліквідовані», – повідомили рятувальники.

Ще дві пожежі, що сталися внаслідок російських обстрілів, надзвичайники загасили в житловому секторі сіл Чугуївського району. У селі Лиман пожежу житлового будинку на площі 50 кв. метрів рятувальники гасили під постійною загрозою повторних обстрілів з боку росіян. Постраждалих та жертв вдалося уникнути.

За повідомленням Харківської ОВА, на Куп’янському напрямку фронту росіяни знову не вели наступальних дій.

Впродовж доби зведені групи вибухотехніків провели на Харківщині розмінування 9.63 га території та знищили 258 вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, вдень 14 квітня росіяни двома керованими авіабомбами атакували селище Слатине Дергачівської громади Харківського району області. Внаслідок цього осколкові поранення в спину отримала місцева мешканка 1972 року народження. В селищі були пошкоджені будинки мешканців.

Вдень 13 квітня російський FPV-дрон прицільно скинув вибухівку на автівку екстреної меддопомоги, що їхала за викликом у селі Петропавлівка на Харківщині. Поранений був водій екстренки.