Влада Харкова має намір витратити 1,77 млн гривень на ремонт «Дзеркального струменю»

Фото: Харків Times

Спеціалізоване комунальне підприємство “Харківзеленбуд” Харківської міської ради оголосило тендер на проведення робіт «Поточний ремонт шпіля в сквері Перемога за адресою: вулиця Сумська,32, м. Харків».

Про це Харків Times дізнався з повідомлення на сайті Prozorro.

Очікувана вартість робот – 1 773 831,60 грн. Аукціон має відбутися 10 квітня.

Технічне завдання передбачає очищення фасадів, відбивання штукатурки, ремонт швів, штукатурні роботи тощо. Перший пункт документу передбачає установлення та розбирання виконавцем зовнішніх металевих трубчастих інвентарних риштувань – втім сьогодні, напередодні аукціону, вони вже встановлені, за парканом із символікою Центрального парку. Ми не маємо навіть припущень, хто, за які гроші та навіщо їх встановив, якщо переможець ще невідомий. Або ж відомий? – але такого ж не може бути, чи не так?

Редакція Харків Times звернулася до влади міста з проханням прокоментувати доцільність витрачання зараз досить чималих коштів на ремонт «Дзеркального струменю», але на момент виходу цієї публікації офіційного коментаря так і не отримала. Тому замість нього вимушені процитувати допис у Facebook директора Департамента у справах інформації та зв’язків з громадськістю Харківської міської ради Юрія Сидоренка. «Журналісти зараз починають питати – навіщо було розпочинати ремонт візитівки Харкова Дзеркального струменя. Ось фото. Подивіться і самі скажіть – треба, чи ні, чи нехай розвалюється? Бо прильоти у центр міста та спричинена ними вібрація ґрунту (та й часу з останньої реконструкції, яка відбулася на початку двохтисячних сплило багато) значно позначилися на Струмені!»

Якщо редакція все ж отримає офіційний коментар міської влади – ми обов’язково його оприлюднимо. Наразі ж залишається тільки порадіти, що в нашому незламному місті настільки вирішені більш нагальні питання, що доходять руки до ремонту альтанки, яка з не дуже зрозумілих причин вважається одним з символів міста… До речі, маленьке уточнення: ремонтували її востаннє не «на початку двохтисячних», а п’ять років тому. Сплатили за це з міського бюджету спочатку 20,79 млн гривень, а потім доплативши ще 9,67 млн гривень. Попередню реконструцію було здійснено улітку 2007 року до 60-ліття “Дзеркального струменю”.