Доба війни: сім пожеж, викликаних російськими обстрілами в Харківській області

Фото: Нацполіція

За минулу добу російські обстріли спричинили у Харківській області сім масштабних пожеж. Горіли будинки цивільних мешканців, сільгосптехніка та автівки в Ізюмському, Куп’янському та Харківському районах.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківщини.

Дві великі пожежі від російських обстрілів сталися у природних екосистемах. Між селами Липці та Веселе у Харківському районі росіяни підпалили суху траву на площі два гектари. У Курилівській громаді на Куп’янщині в лісовому масиві поблизу села Колісниківка горіла хвойна підстилка на площі три гектари.

Пожежа, яка виникла від російського обстрілу в селі Кіндрашівка того ж району, охопила 600 кв. метрів та знищила житловий будинок й дві автівки. Найгірше те, що від російського удару загинула людина, ще двоє були поранені.

Також приватні оселі горіли в селі Кучерівка Петропавлівської громади та селищі Борова Ізюмського району. В селі Глибоке на Харківщині російський снаряд влучив у квартиру багатоквартирного будинку – там також сталася пожежа.

«Всі пожежі, спричинені російськими терористами, оперативно ліквідовані силами ДСНС», – йдеться у повідомленні.

Піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили впродовж доби 75 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції області, минулої доби масованих ракетних ударів зазнало селище Коротич Харківського району та його околиці. З учорашнього дня до минулої ночі росіяни завдали по селищу «щонайменше шість ракетних ударів, у тому числі Іскандер-М».

Від одного з таких ударів у полі між селищем Коротич та селом Березівка загинув працівник агропідприємства, ще двоє аграріїв отримали поранення, була знищена сільськогосподарська техніка.

У прикордонному селі Глибоке на півночі області російський обстріл пошкодив двоповерхові багатоквартирні будинки та навчальний заклад.

За повідомленням Харківської ОВА, протягом минулої доби в регіоні зведені групи вибухотехніків провели розмінування 209,2 га території та знищили 451 вибухонебезпечний предмет.

На Куп’янському напрямку росіяни не вели наступальних бойових дій.

Як повідомляв Харків Times, вчора, 4 квітня, внаслідок удару російської ракети просто посеред поля в Харківській області загинув 36-річний чоловік. Ще двоє чоловіків 55 та 21 року були поранені. Всі троє – працівники місцевого агропідприємства, які займалися весняними польовими роботами.