Доба війни: росіяни в Харківській області воюють переважно з літніми людьми (фото)

Фото: Нацполіція

Минулої доби внаслідок артилерійських, мінометних, ракетних та авіаударів у Харківській області були поранені дев’ятеро людей. Більшість з них старша 50 років. Загинули 57-річна жінка у селі Моначинівка Куп’янського району та 59-річний чоловік у Вовчанську. Очевидно, росіяни в Україні воюють зі старшим поколінням, серед якого найбільша кількість людей ще пам’ятає про «українсько-російську дружбу» та «єдину сім’ю радянських народів».

Про поранених та жертви Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Обстріляно з артилерії та мінометів за добу більше 20 населених пунктів області, серед них Ветеринарне, Висока Яруга, Красне, Синьківка, Степова та інші. Авіаударів зазнали Борова та Куп’янськ.

А от наступальних дій на Куп’янському напрямку росіяни минулої доби не проводили. Як, до речі, й позаминулої. У ніч проти сьогодні, 29 березня, як повідомляють Повітряні Сили ЗСУ, наша ППО збила 84 ракети та дрони з 99, якими росія атакувала Україну, продовжуючи руйнувати нашу енергосистему.

В Харківській області поранень від ракетного удару по селищу Високий вчора вдень зазнала 70-річна жінка. Російські КАБи поранили двох жінок 53 та 55 років у селі Курилівка на Куп’янщині. Двоє молодших чоловіків були поранені під час обстрілу тими ж КАБами Куп’янська. У Моначинівці поранення зазнав також 31-річний чоловік. Вогнепальні та вибухові травми отримали 60-річний та 48-річний чоловіки під час масованого обстрілу Вовчанська. І мінно-вибухові травми отримав 53-річний мешканець Харківщини в лісі поблизу села Сніжківка Ізюмського району.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції області, багатостраждальний прикордонний Вовчанськ минулої доби обстрілювали майже постійно.

«Місто обстрілювали протягом дня 28 березня. Ворог завдав удари з артилерії, FPV-дронів близько 10:00, 10:30, 11:45, 13:00,13:50 та 15:45.  Внаслідок обстрілів загинув чоловік, двоє громадян отримали поранення. Всі цивільні. Пошкоджено будівлю центру первинної меддопомоги, вісім приватних будинків, автомобілі», – йдеться у повідомленні.

Протягом усієї доби по всій області росіяни нищили житло мирних мешканців, багатоквартирні будинки, гуртожитки, автостанції та автівки.

«Упродовж доби слідчі, криміналісти та вибухотехніки здійснили огляди місць подій. Опрацювали та задокументували 96 фактів пошкодження споруд та житлових будинків внаслідок обстрілів, відкрили кримінальні провадження», – доповідають у Нацполіції.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС Харківщини, за добу надзвичайникам довелося гасити п’ять пожеж, викликаних російськими обстрілами.

Піротехнічні підрозділи ДСНС вилучили та знешкодили 120 одиниць вибухонебезпечних предметів. Загалом по області впродовж доби зведені групи вибухотехніків провели розмінування 32,75 га території, знищили 339 вибухонебезпечних предметів.

На сьогодні з найнебезпечніших громад Куп’янського району Харківщини евакуйовані 159 дітей: з Вільхуватської — 39 а з Великобурлуцької — 120.

Як повідомляв Харків Times, зранку вчора, 28 березня, росіяни обстріляли прикордонний Вовчанськ Чугуївського району Харківської області. Внаслідок обстрілу постраждали двоє людей. Російський снаряд розірвався на подвір’ї приватного будинку мирних місцевих мешканців.