По Харкову росіяни вперше ударили УМПБ Д-30

Фото: Харків Times

Сьогодні, 27 березня, під час обстрілу Харкова росіяни вперше застосували уніфіковані міжвидові плануючі боєприпаси Д-30, запущені з літака у бєлгородській області рф.

Про це, як передав кореспондент Харків Times, на місці влучання у Шевченківському районі міста сказав журналістам прокурор Харківської області Олександр Фільчаков.

«Це перший випадок, коли збройні сили рф вдарили таким видом боєприпасу по місту», – зазначив Фільчаков.

За його словами, внаслідок обстрілу пошкоджені близько десяти житлових та адміністративних будівель, серед яких дитячий садочок, медична установа та школа.

За відомостями прокуратури, на даний момент відомо вже про 18 постраждалих внаслідок російського обстрілу включно з чотирма дітьми, молодшому з яких усього три місяці.

Правоохоронці вже відкрили з приводу цього злочину проти мирних мешканців нашого міста кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Фото: Харків Times

Як повідомляв Харків Times, одна людина загинула й 16 постраждали внаслідок російського обстрілу Харкова вдень сьогодні, 27 березня. Серед постраждалих четверо дітей.