Росіяни обстріляли російський православний храм у Харківській області (фото)

Фото: Нацполіція

Зранку сьогодні, 18 березня, росіяни обстріляли село Новоосинове у прифронтовій Курилівській громаді Куп’янського району Харківської області. Внаслідок обстрілу пошкоджено православний Святодухівський храм, що належить до московського патріархату.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС Харківщини.

«Село розташоване неподалік лінії бойового зіткнення, тому наразі перебуває в зоні враження російської ствольної та реактивної артилерії», – йдеться у повідомленні.

Згідно із повідомленням, російський снаряд влучив у котельню, що розташована поруч із храмом. Від влучання котельня та дрівник загорілися.

«Загальна площа пожежі становила 60 кв. метрів. Рятувальники ДСНС зробили все можливе, щоб вогонь не перекинувся на церкву», – повідомили надзвичайники.

У селі також вибухами пошкоджені будівля сільської ради та оселі мирних мешканців.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції області, від російського обстрілу постраждав 63-річний місцевий мешканець, його доставили до лікарні.

За фактом цього порушення законів та звичаїв війни слідчі вже відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Храм у Новоосиновому один раз вже був знищений – у 1936 році. Він належить до Ізюмської єпархії української православної церкви, тобто досі підпорядковується московському патріархату.

Як повідомляв Харків Times, минулої доби росіяни прицільно біли по пункту екстреної меддопомоги та пожежній частині в Харківській області.