Доба війни на Харківщині: з-під завалів у Куп’янську визволили людину

Фото: ХОВА

Минулої доби росіяни продовжували обстріли населених пунктів Харківської області. У Куп’янську з-під завалів житлового будинку рятувальники визволили пораненого чоловіка. Він знаходиться у лікарні.

Про це Харків Times повідомив начальник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко.

За його словами особливо потерпали від російських обстрілів саме Куп’янська та Вовчанська громади, де «зруйновані або значно пошкодженні будинки місцевих мешканців та цивільна інфраструктура».

«Слідчі, криміналісти, вибухотехніки минулої доби здійснили 5 оглядів місць подій, зібрали речові докази, задокументували наслідки чергових злочинів росіян. Упродовж доби слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про 13 кримінальних проваджень, пов’язаних зі збройною агресією рф», – повідомив Тимошко.

За повідомленням Генерального штабу ЗСУ, наші захисники за добу відбили 13 російських атак на Куп’янському напрямку – поблизу Табаївки на Харківщині та Стельмахівки на Луганщині.

«Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали близько 15 населених пунктів Харківщини, зокрема: Ветеринарне Харківського району; Нестерне Чугуївського району; Комісарове, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району», – повідомили Харків Times у Харківській обласній військовій адміністрації.

Куп’янськ росіяни обстрілювали з артилерії калібру 152 мм зранку, коли там був поранений співробітник поліції, а вже вночі – від 00:00 до 00:25 – завдали ще кілька ударів, знову пошкодивши будинки мешканців. Цього разу, на щастя, без постраждалих.

Вдень обстрілу з РСЗВ зазнала багатостраждальна Курилівка. Вже о 22:00 – з РСЗВ обстрілювали Вовчанськ. О 00:20 обстріляли село Синельникове Чугуївського району.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, за минулу добу надзвичайники загасили п’ять спричинених росіянами пожеж на території Вовчанської та Куп’янської громад області.

Піротехнічні підрозділи ДСНС протягом доби вилучили та знешкодили 26 одиниць вибухонебезпечних предметів.

Як повідомляв Харків Times, внаслідок російського мінометного обстрілу зранку вчора, 26 січня, в Куп’янську Харківської області поранений старший лейтенант поліції.