Генштаб ЗСУ скоріше визнав, ніж не визнав збиття російського літака

Фото: скриншот відео з відкритих джерел

Генеральний штаб ЗСУ заявив про те, що інтенсивність обстрілів Харкова «прямо пов’язана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода». Не написавши прямо, чи насправді ЗСУ збили той російський літак, Генштаб застеріг, що буде «і надалі вживати заходів».

Про це Харків Times дізнався із заяви, розміщеної на офіційній сторінці Генштабу ЗСУ в Facebook.

У Генштабі досить докладно описали випадки обстрілів Харкова та Харківської області за останній тиждень, коли такі обстріли дуже почастішали. Описали також і жахливі наслідки цих обстрілів та підкреслили, що «Збройні Сили України вживають усіх заходів для захисту України та українців».

«Задля зменшення саме ракетної загрози, Збройні Сили України не тільки контролюють повітряний простір, а й детально відстежують точки запусків ракет та логістику їх постачання, особливо, з застосуванням засобів військово-транспортної авіації», – йдеться у заяві.

За твердженням Генштабу, збільшена кількість та інтенсивність обстрілів Харківщини «прямо повʼязана із зростанням кількості військово-транспортних літаків, що протягом останнього часу направлялися до аеродрому Бєлгорода».

«З урахуванням цього, Збройні Сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку», – підсумовує Генштаб.

Як повідомляв Харків Times, ситуація з падінням російського літака ІЛ-76 у бєлгородській області рф виявилася набагато більш складною, ніж здавалося напочатку. Наразі достеменно невідомо, чи він насправді був збитий і якщо так, то ким саме? Кого або що перевозив цей літак? Але вже зрозуміло, що росія квапиться витягти з цієї ситуації якомога більше користі для себе.