Справу бухгалтерки ліцею з Люботина на Харківщини передано до суду

Фото: objectiv.tv

Харківська окружна прокуратура Харківської області затвердила й передала до Люботинського міського суду обвинувальний акт стосовно 59-річної бухгалтерки ліцею в Люботині, підозрюваної у зловживанні службовим становищем та нанесенні державі збитків у сумі майже 1,5 млн гривень.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, головна бухгалтерка одного з ліцеїв Люботина, яку було призначено уповноваженою особою з питань публічних закупівель, на відкритих торгах щодо виготовлення проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт пошкодженого російським обстрілом ліцею відхилила більш вигідну пропозицію, віддавши перевагу менш вигідній.

«До участі у закупівлі були допущені двоє учасників: один з ціновою пропозицією 2 400 000 гривень, інший — 3 830 000 гривень. Головним бухгалтером ліцею було по фіктивних причинах відхилено найбільш економічно вигідну пропозицію та перераховано кошти у сумі 3 830 000 гривень приватному підприємству за виготовлення проєктно-кошторисної документації. Відповідно до висновку судової економічної експертизи, головний бухгалтер спричинила збитки державі у сумі майже 1,5 млн гривень», – вважають у прокуратурі.

Якщо провина бухгалтерки буде доведена у суді, їй загрожує провести за ґратами від трьох до шести років.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді минулого року правоохоронці з’ясували, що на підготовці до відновлення постраждалого внаслідок російського обстрілу ліцею у місті Люботин Харківської області державі нанесено збитків майже на 1,5 млн гривень. У скоєнні цього злочину поліція запідозрила 59-річну головну бухгалтерку цього навчального закладу.