Доба війни на Харківщині: росіяни знов намагалися прорватись, кількість атак збільшилася

Фото: Генштаб ЗСУ

Минулої доби росіяни, намагаючись прорватись на Куп’янському напрямку, збільшили кількість своїх атак в районі Синьківки та Петропавлівки Харківської області. Обидва села знову зазнали авіаційних ударів. Але українські воїни за минулу добу відбили 19 ворожих атак

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

Росіяни знову обстрілювали прифронтові та прикордонні населені пункти області з артилерії та мінометів.

«Артилерійських та мінометних обстрілів ворога зазнали понад 20 населених пунктів Харківщини, зокрема: Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка, Берестове Куп’янського району; Веселе Харківського району; Гатище Чугуївського району та інші», – йдеться у повідомленні.

Без світла внаслідок погодних умов в області залишилося 376 споживачів. Нагадаємо, що вчора їх було майже вдвічі більше. Ремонтні бригади продовжують працювати над відновленням електропостачання у Куп’янській, Барвінківській та Близнюківській громадах.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції Харківщини, на місцях російських обстрілів працювали слідчі, криміналісти та вибухотехніки.

«Протягом доби поліцейські здійснили 8 оглядів місць подій, задокументували наслідки обстрілів, зібрали речові докази чергових воєнних злочинів російських військових, відкрили 6 кримінальних проваджень», – повідомили у Нацполіції.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні ДСНС області, піротехнічні підрозділи протягом доби вилучили та знешкодили 35 одиниць вибухонебезпечних предметів. На щастя, пожеж, викликаних російськими обстрілами, за добу в області не сталося.

Як повідомляв Харків Times, напередодні воїни ЗСУ відбили 16 російських атак біля Синьківки, Петропавлівки та Іванівки Куп’янського району Харківської області.