За добу сапери знешкодили на Харківщині близько ста вибухонебезпечних предметів

Ілюстративне фото: Харків Times

За минулу добу сапери ДСНС обстежили близько 16 гектарів території у Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах Харківської області. Були знайдені та знешкоджені 85 одиниць ворожих мін, боєприпасів та вибухівки.

Про це Харків Times повідомили у Головному управлінні ДСНС області.

«До робіт залучалися 34 піротехнічних розрахунки ДСНС у складі 165 саперів та 71 одиниці техніки», – йдеться у повідомленні

При цьому більше двох гектарів були обстежені за допомогою машин механізованого розмінування. Піротехніки ДСНС оглянули 8 км ліній електропередачі.

Усього за рік із вересня 2022 року сапери обстежили близько 4013 га території, 278 км автомобільних доріг, 2833 км ЛЕП, 159 км залізничних колій та 218 км газопроводів, де виявлені та знешкоджені 82 тис. 56 вибухонебезпечних знахідок.

Як повідомляв Харків Times, відповідно до Плану розмінування сільськогосподарських земель на деокупованих територіях в Україні потребують обстеження 470 000 гектарів родючих земель у Київській, Чернігівській, Херсонській, Запорізькій, Сумській, Дніпропетровській, Миколаївській та Харківській областях. На сьогодні вже обстежено менше 190 000, з’ясовано, що більше 124 тисяч потребують очищення від вибухонебезпечних предметів. У Харківській області наразі очищеними вважаються 49 гектарів.