Лаборантку з Куп’янська судитимуть за вивіз понад 200 тонн українського зерна до рф

Фото: Фокус

У Харкові заочно судитимуть 34-річну мешканку селища Ківшарівка Куп’янського району, яка під час окупації організувала вивіз до рф понад 200 тонн українського зерна. ЇЇ звинувачують у пособництві державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

До широкомасштабної війни обвинувачена працювала лаборанткою на одному з агропідприємств у Куп’янську. Після захоплення росіянами міста  вирішила “будувати кар’єру” – почала керувати цим підприємством, узгодивши своє підвищення з представниками окупаційної влади.

Нова “очільниця” агрофірми спочатку отримала патент «на торгову діяльність, сферу громадського харчування, сферу обслуговування населення».

“Згодом «директорка» організувала вивіз з території вказаного підприємства понад 200 тис. кг пшениці та кукурудзи до рф, за що отримала грошову винагороду у сотні тисяч російських рублів.”, – розповіли у прокуратурі області

Наприкінці серпня минулого року обвинувачена уклала договір з так званим «Государственным предприятиям «Купянская железная дорога» на подачу залізничних вагонів для вивезення сільськогосподарських культур на територію рф.

Наразі жінка переховується від слідства, її оголошено у розшук. Санкція статті, за якою судитимуть поплічницю ворогів, передбачає від десяти до дванадцяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Справу розглядатимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ затримали власницю фермерського господарства з Великого Бурлука, яка під час окупації вивезла до рф українське зерно на 13 млн грн.