Доба війни на Харківщині: три райони перебували під російськими обстрілами

Обстріляна Кучерівка. Фото: Нацполіція

Минулої доби під обстрілами росіян перебували три райони Харківської області: Куп’янський, Чугуївський та Харківський.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Вчора пізно ввечері, близько 23:15 росіяни з РСЗВ обстріляли с. Липці Харківського району. Попередньо, без постраждалих», – йдеться у повідомленні.

У Куп’янському районі обстріляні були Дворічна, Синьківка, Іванівка, Кислівка. У Чугуївському під обстрілами опинилися Вовчанськ, Огірцеве, Гатище та інші населені пункти.

«Внаслідок обстрілу с. Кучерівка Куп’янського району пошкоджено 2 будинки, господарчі споруди. Зазнав поранення та був госпіталізований цивільний чоловік 39 років», – розповіли у ХОВА.

Як повідомили Харків Times у Головному управлінні Нацполіції області, Харківщину обстрілювали «ракетами С-300, артилерією та мінометами». Від російських обстрілів постраждали «свиноферма, житлові будинки,  сади, поля, городи».

«Вони дійсно хворі. Хвора нація під керівництвом неадекватного маразматика. Кожного дня поліція Харківщини документує злочини росіян. Зробимо все, щоб воєнні злочинці з рф відповіли за скоєне в міжнародному суді», – зазначив у Telegram начальник ГУ Нацполіції Володимир Тимошко.

Він вважає, що по мирним мешканцям росіяни б’ють тому, що «Куп’янськ все ще їм не по зубам».

Як повідомляють у ХОВА, на Куп’янському напрямку «тривають важкі бої».

«За добу наші військові відбили 20 атак ворога в районах Синьківки та Іванівки на Куп’янському напрямку. Ворог не має просування та зазнає постійних втрат», – йдеться у повідомленні обласної військової адміністрації.

Як повідомили Харків Times у Головно му управлінні ДСНС області, за минулу добу піротехнічні розрахунки ДСНС провели обстеження близько 12 гектарів території, з них 1,17 гектарів – за допомогою машин механізованого розмінування. Обстежено 4,8 км ліній електропередачі, 12 приватних домогосподарств у Харківському, Ізюмському, Куп’янському, Богодухівському та Чугуївському районах області. Сапери виявили та знешкодили 90 одиниць ворожих мін, вибухівок та боєприпасів. До робіт залучалися 35 піротехнічних розрахунків ДСНС у складі 175 саперів та 76 одиниці техніки.

Як повідомляв Харків Times, 19 жовтня у Харківській області двоє мирних мешканців постраждали внаслідок російських обстрілів. Загарбники обстрілювали мирне населення та цивільну інфраструктуру Харківщини з артилерії, мінометів, також нанесли ракетні удари.