Харків’янин Юрій Анікеєв став чемпіоном світу з міжнародних шашок

Харківський гросмейстер Юрій Анікєєв здобув перемогу на чемпіонаті світу з шашок-100. Турнір проходив з 28 вересня по 13 жовтня у Кюрасао.

Про це Харків Times повідомили у Харківській ОВА

Юрій Анікєєв в класичній грі пройшов турнір без поразок, виграв 7 партій та 11 зіграв внічию. В підсумку спортсмен набрав 25 очок та посів перше місце. Друге та третє було за представниками Нідерландів.

Юрій Анікєєв не вперше стає найкращим на міжнародних змаганнях. У 2004 році він став чемпіоном у шашках-64. У листопаді 2020 року на чемпіонаті світу з шашок-100 у турецькому Ізмірі Юрій Анікєєв перемагає у швидкій програмі серед чоловіків і жінок. Тоді харків’янину вдалося перервати гегемонію російських шашкістів-стоклеточніков в цьому виді інтелектуальних видів спорту.

Загалом на чемпіонаті у Кюрасао українці здобули 2 золоті та 1 бронзову медалі. В змаганнях серед жінок перемогла одеситка Вікторія Мотрічко, а бронзову медаль здобула Олена Коротка з Дніпропетровської області.

Як повідомляв Харків Times, харків’янин Юрій Анікєєв виграв міжнародний онлайн-турнір з шашок-64 пам’яті заслуженого тренера України Зіновія Циріка.