«Класс» відновить зруйнований супермаркет на Північній Салтівці – директор мережі Макєєв

Фото: Харків Times

Мережа супермаркетів «Класс» планує відбудувати та відновити роботу свого супермаркету на Північній Салтівці, що був зруйнований підчас російських обстрілів у 2022 році.

Про це заявив виконавчий директор мережі супермаркетів «Класс» Сергій Макєєв на Міжнародному інвестиційному форумі «Рестарт Харків» 19 вересня, повідомляє кореспондент Харків Times.

Виконавчий директор мережі супермаркетів «Класс» Сергій Макєєв. Фото: Харків Times

«На даний час з 14 супермаркетів один не працює – на жаль, він зруйнований, на Північній Салтівці, 13 продовжують працювати. До кінця поточного року ми плануємо відкрити ще один супермаркет в Харкові, і десь в середині наступного року ми розглядаємо можливість відкриття нового торговельного центру, а також відновити зруйнований на Північній Салтівці супермаркет. Тобто, ми плануємо відкрити три супермаркета – один зруйнований і два нових», – сказав він.

За словами Макєєва, мережа втратила протягом минулого року приблизно 50% постійних споживачів. Але вже якщо порівнювати серпень 2023 з серпенем 2021 року, то падіння кількісті чеків складає десь порядка 30%. «Ми залишаємося в Харкові, ми незважаючи на все, продовжуємо працювати. Ми на даний час розглядаємо лише Харківський регіон, ми не плануємо десь відкривати нові супермаркети. Можливо, якщо б мені минулого року задали таке питання, коли населення Харкова складало 500-600 тисяч – були сумніви. Але десь у березні населення перетнуло показнику в один мільйон, зараз це близько 1,3 мільйони. І це дуже потужний ринок споживачів, який можна дуже розвивати» – наголосив керівник мережі.

Макєєв зазначив, що жителі Харкова традиційно надають перевагу місцевим виробникам та підприємцям. «Ми це відчуваємо кожного дня по відношенню до нас, що наші споживачі нас люблять. І тому тим, хто заходить в Харків, завжди було дуже важко конкурувати», – сказав він. В той же час, місцеві ритейлери втратили значну кількість великих харківських виробників, які на даний час не працюють: Куп’янський молочноконсервний комбінат, Балаклійський молзавод, Вовчанський м’ясокомбінат, Березівські мінеральні води та інші.

Як повідомляв Харків Times, за майже 19 місяців бойових дій у Харківській області зруйновано та пошкоджено більше 20 тисяч підприємств.