У Дергачах на Харківщині замість будівництва скверу куплять пікапи для ЗСУ

Ілюстративне фото: www.5.ua

У місті Дергачі Харківської області сьогодні, 27 липня, вирішили оптимізувати бюджет та 22 млн гривень, що були заплановані на будівництво меморіального скверу, витратити на закупівлю пікапів для ЗСУ.

Про це Харків Times повідомив начальник Дергачівської МВА В’ячеслав Задоренко.

«Було враховано думку громадськості про те, що вшанування загиблих оборонців України завжди залишається актуальною темою, а усі полеглі у боях герої хотіли б максимально пришвидшити нашу перемогу. Тому реалізацію проекту будівництва меморіального скверу ми відкладемо до кращих часів. 22 млн грн, заплановані на це, будуть спрямовані на закупівлю нових пікапів для українських бойових підрозділів, про що незабаром буде оголошено новий тендер, який ви зможете побачити у системі Prozorro», – повідомив Задоренко.

Крім того, в рамках оптимізації бюджету планують розробити «додаткові програми підтримки населення, щоб до кінця року якомога більша кількість мешканців громади змогли отримати будівельні матеріали для відновлення пошкоджених будинків у зруйнованих селищах та селах Дергачівщини».

Як повідомляв Харків Times, Харківська міська рада має намір скасувати всі «необов’язкові» тендери. Не пройшло й півтора року повномасштабного вторгнення рф, як міськрада зрозуміла, що гроші зараз слід витрачати «на оборону, відновлення житла та інфраструктурні проекти».