росія обстрілює Харківську область

Фото: соцмережі

Наразі росіяни обстрілюють Харківську область. Пролунав вибух у передмісті Харкова.

Про це Харків Times повідомили у Нацполійії області.

«Ворог знову прийнявся обстрілювати Харківщину. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги. Залишайтеся в укриттях. Про влучання ворожих снарядів, руйнування, поранених повідомляйте на спецлінію 102. Бережіть себе», – йдеться у повідомленні.

Начальник Харківського гарнізону Сергій Мельник (Марсель) також повідомляє про нанесений росіянами удар та закликає мешканців під час тривоги не залишати укриттів.

«Харків’яни перебувайте в укриттях! Ворог наніс удар. Інформація про можливі руйнування та постраждалих встановлюється», – написав Мельник у Telegram.

У місцевих соцмережах з’являються фото вибуху, повідомляється, що в місті подекуди «було чутно свист, а по тому – вибух».

Як повідомив Харків Times начальник ХОВА Олег Синєгубов, за минулу добу росіяни завдавали ударів по Харківському, Куп’янському, Чугуївському та Богодухівському районах області.

«Минулої ночі ворог завдав масованої атаки дронами типу Shahed по об’єктах інфраструктури Богодухівського району. Сталися пожежі, поранення зазнав цивільний чоловік 33 років», – йдеться у повідомленні.

Неодноразових обстрілів за добу зазнав Вовчанськ.

«В місті пошкоджено будівлю медзакладу, житлові будинки, господарчі споруди. Поранення зазнали та були госпіталізовані чоловік 63 років та 69-річна жінка», – повідомив очільник ХОВА.

Піротехніки ДСНС за добу обстежили більше 27 га території та знешкодили 94 вибухонебезпечні предмети.

Як повідомляв Харків Times, 7 червня внаслідок російських обстрілів в Харківській області було пошкоджено приватні житлові будинки, автомобіль та будівлі цивільного підприємства.