Залізничник з Куп’янська-Вузлового “наколядував” 65 тис грн на закордонних відрядженнях підлеглих

49-річного начальника одного зі структурних підрозділів «Укрзалізниці» у Харківській області підозрюють у зловживанні службовим становищем. Чоловік, обіймаючи керівну посаду, розтратив близько 65 тис грн бюджетних коштів.

Про це Харків Times повідомили в прокуратурі Харківської області.

За інформацією слідства, залізничник розробив схему привласнення бюджетних коштів і протягом 2018-2020 років втілював її.

“Він вносив завідомо неправдиві відомості в табелі обліку використання робочого часу про відпрацьований робочий час підпорядкованих йому працівників. Насправді ж його колеги перебували в той час за кордоном, але по відомостях, які вносив підозрюваний в офіційні документи, вони нібито знаходились на роботі.”, – розповіли в прокуратурі.

За підрахунками експертів, внаслідок реалізації схеми підозрюваний завдав державі збитків на загальну суму майже 65 тисяч гривень.

За інформацією Нацполіції області, зловмисником виявився 49-річний мешканець селища Куп’янськ-Вузловий, який працював на посаді начальника структурного підрозділу «Куп’янська колійна машинна станція» акціонерного товариства «Українська залізниця».

Слідчі повідомили йому про підозру за фактом розтрати чужого майна, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненої за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України). Таке правопорушення карається обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Проводиться окреме досудове розслідування щодо працівників, які неправомірно отримували заробітну плату.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові співробітники Служби безпеки України затримали організатора схеми розкрадання дизельного палива на Укрзалізниці, який намагався підкупити керівника ревізійної комісії.