Росіяни вбили на Харківщині 76 дітей та поранили 223

Батько над тілом свого 13-річного сина. Харків, Київський район, 20.07.2022 Фото: Сергій Бобок / Харків Times

Від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в Харківській області агресори вбили 76 дітей та поранили 223 дитини.

Про це Харків Times повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

«На сьогодні у процесуальному керівництві прокурорів галузевого відділу обласної прокуратури перебуває 210 кримінальних проваджень, у яких розслідується загибель внаслідок збройної агресії російської федерації на території Харківської області 76 дітей та поранення 223 дітей», – йдеться у повідомленні.

У прокуратурі підкреслюють, що російські агресори порушують і права українських дітей на здобуття освіти.

«На території області пошкоджено чи знищено 602 об’єкти освітньої інфраструктури — це дитячі садки, школи, заклади спеціальної технічної освіти, вищі учбові заклади. Тільки на території Харкова пошкоджено 61% шкіл та 46% садків. І це не остаточна інформація. Не залишилося жодного закладу вищої освіти, який би не зазнав пошкоджень чи руйнувань внаслідок ворожих обстрілів», – повідомляють правоохоронці.

Як повідомляв Харків Times, до Дня захисту дітей у Харкові, на станції метро «Майдан Конституції» відкрито виставку «Втрачене дитинство» – це історії понад 20 дітей, які загинули з 24 лютого 2022 року внаслідок вторгнення російських військ в Україну.