Уряд майже вдвічі підвищив тариф на електроенергію для населення

Фото: boryspil.city

Кабінет Міністрів затвердив новий тариф на електроенергію для населення, підвищивши його до 2,64 грн з 1 червня. У Міненерго заявили, що це “необхідний крок, аби відновити енергосистему і підготуватися до наступної зими”.

Про це Харків Times довідався з повідомлення міністерства енергетики України.

За словами очільника відомства Германа Галущенка, до міністерства звернулась Нацкомісія з регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг з пропозицією підняття тариф для населення до 5,5 грн за 1 кВт-годину. Так підвищення планувалося провести у два етапи, на  першому – до 2,88 грн з ПДВ за 1 кВт-годину.

Галущенко повідомив, що тариф у 5,5 грн за кВт-годину, є ринковим. Але не навів жодного обгрунтування цього твердження.

За рішенням Уряду, тариф на електрику для населення з 1 червня встановлено на рівні 2,64 грн/ кВт-год. При умові, якщо спожито не більше 250 за кВт-годин за місяць Зараз такий тариф складає 1,44 грн/ кВт-год.

Рішення про підвищення тарифів на електрику міністр назвав необхідним “для масштабної підготовки енергосистеми до наступного опалювального сезону, яка триває на енергетичних об’єктах країни”.

Він також нагадав, що наша країна пережила надскладну зиму, під час якої рашисти намагалися знищити українську енергетичну систему України, і припустив, що наступної зими росіяни повторять масовані обстріли по енергооб’єктам України.

Як повідомляв Харків Times, уНафтогазі” визначилися з тарифами на газ для населення до 1 травня 2024 року.