На Харківщині засудили чоловіка, який закликав окупантів бити ракетами по Львову

Фото: Укрінформ

До п’яти років в’язниці засуджено 42-річного мешканця м. Красноград Харківської області, який публічно схвалював російську збройну агресію і закликав ворогів бити ракетами по містам на заході України.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За інформацією слідства, чоловік працював охоронцем у Краснограді. В середині червня минулого року він через Telegram налагодив контакт з представниками рф. Ті поставили йому завдання створити сайт та розміщувати на ньому антиукраїнський контент. І обіцяли заплатити за “роботу”.

“У публікаціях агітатора містилися заклики до незаконної зміни меж державного кордону нашої країни, виправдовування збройної агресії рф, визнання правомірною окупації та анексії росією суверенних українських територій. Також зловмисник глорифікував військових рф та висловлював підтримку так званій «спеціальній воєнній операції». У деяких матеріалах зловмисника містилися звернення до військово-політичного командування держави-агресора наносити ракетні удари по територіях на Заході України.”, – повідомив Владислав Абдула.

З середини липня до початку серпня 2022 року агітатор розмістив на своєму сайті більше десяти публікацій. Судячи з наведених СБУ доказами, прихильник “руського міру” не дуже добре володіє російською мовою.

Грошима, які йому перерахували «з-за поребрика» в якості оплати за «роботу», негідник так і не зміг скористатися, адже не зумів вивести їх з електронного гаманця.

Контррозвідка СБУ затримала його на початку листопада минулого року.

Суд визнав чоловіка винним за двома статтями КК України: ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканість України) та ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Згідно з рішенням суду зловмиснику призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі.

Наразі вирок ще не набрав законної сили, триває час на його апеляційне оскарження.

Як повідомляв Харків Times у Харкові до 15 років позбавлення волі засудили 40-річного чоловіка, який шпигував за позиціями реактивної артилерії ЗСУ на Харківщині. У суді він свою вину не визнав та пояснив, що думав, що спілкується з українськими розвідниками.

Фото: Владислав Абдула/Facebook