СБУ затримала очільницю окупаційної пошти Ізюма

СБУ викрили на співпраці з ворогом 43-річну мешканку міста Ізюм Харківської області. Колаборантка добровільно очолила створену окупантами “пошту” і активно агітувала за нову “владу”.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

До широкомасштабної війни жінка працювала в одному з відділень Укрпошти в Ізюмі. Після захоплення міста вона підтримала російських загарбників і добровільно пішла з ними на співпрацю. За пропозицією гауляйтера Ізюмського району вона очолила створене агресором місцеве відділення «роспошти».

На новій «посаді» за завданням окупаційної адміністрації вона робила все можливе, легітимізувати і укріпити нову владу.

“Вона організувала розсилку пропагандистських видань рф до місцевих жителів. Серед них – «Комсомольская правда» і «Харьков Z». Також примірники окупаційних газет примусово роздавали згідно з «рознарядкою» прямо у поштовому відділені. У цих «виданнях» російські автори виправдовували збройну агресію рф, дискредитували Сили оборони і закликали людей підтримати загарбників.”, – розповів Владислав Абдула.

Після звільнення міста поплічниця окупантів намагалася переховуватися. Вона змінила адресу проживання, номер мобільного телефону, але це їй не допомогло  – оперативники  СБУ встановили її місцезнаходження і затримали.

Жінці повідомили про підозру за ч. 6 ст. 111-1 КК України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією).

Суд обрав їй запобіжний захід у виді тримання під вартою. Зловмисниці загрожує до 12 років тюрми.

Як повідомляв Харків Times, співробітники СБУ затримали підозрювану у колабораціонізмі працівницю одного з регіональних відділень «Укрпошти» у Харківській області. Під час окупації жінка активно співпрацювала з ворогами, зокрема, передала їм 2 млн грн, вкрадених в одному з поштових відділеннь.