Парк Нескорених у пам’ять про закатованих в Ізюмі заклали на Львівщині (фото)

Фото: drohobych-rada.gov.ua

Новий парк, присвячений пам’яті жертв, закатованих російськими окупантами в Ізюмі, заклали у місті-побратимі Дрогобичі Львівської області.

Про це Харків Times повідомили у Дрогобицькій міській раді.

“В честь незламності українців та в пам’ять про закатованих в Ізюмському лісі – у Дрогобичі 22 травня, напередодні Дня Героїв, на вулиці Наливайка заклали Парк Нескорених. Цей парк стане місцем нагадування живим про біль та страждання тих українців, яких знищила російська терористична машина.”, – розповіли у міськраді.

Захід розпочали із хвилини мовчання за всіма загиблими українцями та мужніми воїнами, які сьогодні зі зброєю в руках боронять Україну.

Після цього було відкрито пам’ятний знак і висаджено деківлька сотен дерев в пам’ять про закатованих рашистами в Ізюмі українців.

Ізюм перебував під російською окупацією понад півроку. І весь цей час у місті тривали жорстокі розправи ворога над українцями. Після звільнення міста, в лісах Ізюму знайшли масові захоронення. В братських могилах виявили понад 470 тіл невинно убієнних. Серед них здебільшого цивільні мешканці – молодь, діти, люди похилого віку, жінки та чоловіки.

Як повідомляв Харків Timesз 16 по 23 вересня з місця масового поховань в Ізюмі було ексгумовано  447 тіл загиблих: 425 цивільних осіб, серед яких 5 дітей, та 22 військовослужбовці ЗСУ. У померлих виявили тілесні ушкодженя у виді мінно-вибухових травм, осколкових, вогнепальних та колото-різаних поранень. У декількох із загиблих були зв’язані руки, переломані кістки, у низки померлих — мотузка на шиї.