У Харкові власницю міні-готелю підозрюють у захопленні землі та незаконному будівництві

У Харкові проводиться розслідування за фактом незаконного будівництва міні-готелю на самовільно захопленій землі. У скоєнні цього правопорушення підозрюється 39-річна жінка.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі прокуратури області.

Слідство встановило, що підозрювана після придбання квартири по вул. Хабарова в Харкові, самовільно зайняла прилеглі землі. Діяла вона у змові зі своїм чоловіком. На захоплених землях жінка провела реконструкцію і організувала будівництво житлових прибудов та надвірних споруд. Ці будівлі утворюють міні-готель, в подальшому їх було огороджено парканом.

Всі роботи проводилися без відповідних дозволів, розробити та узгодити проєкт забудовниця також не спромоглася.

“Самовільне зайняття підозрюваною земельної ділянки, використання ділянки не за цільовим призначенням, зняття родючого шару ґрунту без спеціального дозволу завдало шкоди на суму майже 600 тис. грн.”, – підрахували у прокуратурі.

Побудований готель жінка використовує у комерційній діяльності.

Слідчі повідомили комерсантці про підозру за фактом самовільного зайняття земельної ділянки, вчиненого групою осіб щодо земель в санітарно-захисних зонах (ч. 2 ст. 197-1 КК України). Санкція статті передбчає обмеження волі на строк від двох до чотирьох років або позбавленням волі на строк до двох років.

Як повідомляв Харків Times, двох колишніх працівників адміністрації одного з районів Харківської міськради звинувачують у захопленні землі вздовж берега річки Лопань у гідропарку та незаконному будівництві на цій території.