Ніч музеїв: Харківський Літмузей запрошує на «підвалини»

У суботу, 20 травня Харківський літературний музей проведе мініфестиваль Ніч музеїв. В програмі –  відкриття експозиції та екскурсія, мандрівна виставка “Харків-Залізобетон” та концерт.

Про це Харків Times повідомили у Літмузеї.

Ніч музеїв – це міжнародна акція, під час якої відвідувачі можуть побачити експонати у незвичну пору доби: з вечора до ранку. Це дозволяє висвітити ресурс та потенціал музеїв у новому ракурсі.

Зазвичай, таку акцію присвячували до Міжнародного дня музеїв. Однак з початком повномасштабного вторгнення це стало неможливим: комендантська година, вивезені експонати та постійна загроза обстрілів.

Тож цього року Літмузей проводить мініфестиваль «Музеї. Сталість і добробут» у другий половині дня і у підвалі.

«Ми намагаємося зберігати сталість — і навіть у найтяжчі часи не порушувати традиції щовесни влаштовувати мініфестиваль “Ніч музеїв”. Намагаємося також облаштувати добробут — у тому числі й підвальний, з огляду на ситуацію. І… вже готові запросити вас на “підвалини”.», – запросили у музеї.

У програмі «підвалин»:

О 15:00 відкриття експозиції “Майстерня Бондаря” та екскурсія.

“Символічно в літмузейному підвалі на початку його існування розташувалася майстерня художника Валєра Бондаря. На Ночі музеїв ви зможете відчути її атмосферу й оглянути експозицію робіт Бондаря, а ще — власноруч виготовити естампи з ліногравюр художника.”, – повідомили у музеї.

О 16:00 розпочнеться перша частина лекцій у форматі 15х4 — 4 лектори по 15 хвилин. Говоритимемо про війну, життя, сучасну зброю, тактичну медицину, літературу, демократії, мистецтво — і, звісно, про Харків.

О 18:30 розкажуть історії мандрів виставки “Харків-Залізобетон”, яка минулого року об’їздила 5 міст України.

Фінальним акордом цієї надзвичайної вечірньої “ночі” стане “Світлий концерт” від Юлії Ніколаєвської, Ігоря Чернявського та Станіслава Калініна.

Як повідомляв Харків Times, харківський музей запрошує у подорож від «трипілля» до козацьких часів.