Внаслідок вибуху постраждав мешканець Ізюму

Ілюстративне фото: news.pn

11 травня близько 7:30 в місті Ізюм на протипіхотній міні типу ПФМ-1 “Пелюстка” підірвався 44-річний місцевий мешканець.

Про це Харків Times повідомили у ДСНС Харківської області.

“Наступивши на міну, 44-річний чоловік отримав мінно-вибухову травму у вигляді ампутації лівої стопи. Наразі медики надають постраждалому необхідну допомогу.”, – розповіли рятувальники.

У ДСНС попереджають, що “Пелюстка” – надзвичайно небезпечна протипіхотна міна натискної дії. Для того, щоб вона здетонувала, необхідно невеликі зусилля – від кількох кілограм.

“Вона призначена, щоб калічити людей, гарантовано травмуючи нижні кінцівки.”, – розповіли рятувальники.

При мінуванні може застрягнути у гілках дерев, залишитись на дахах будинків, тощо. Піротехніки знищують ворожі “Пелюстки” на місці виявлення.

Рятувальники вкотре закликають мешканців області бути вкрай обережними і уважними. У жодному разі не торкатися підозрілих предметів. Не відвідувати ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

Як повідомляв Харків Times, 2 травня Харківській області від підриву на невідомому вибуховому предметі загинули двоє чоловіків.