У Харкові за вимагання грошей у експортерів зерна затримали чиновника Держпродспоживслужби

Фото: Владислав Абдула/Facebook

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Харківській області. Учасники оборудки систематично вимагали гроші з представників українських компаній-експортерів агропродукції. Сума «данини» становила $100 за одну вантажівку з товаром.

Про це Харків Times повідомив речник Управління СБУ області Владислав Абдула.

За даними слідства, зловмисники вимагали гроші за «безперешкодну» видачу фітосанітарного сертифіката відповідності сільгосппродукції. Тим, хто відмовлявся платити, максимально затягували видачу дозвільних документів.

Таку схему організував начальник одного з управлінь Держпродспоживслужби в Харківській області. В реалізації схеми негіднику допомагав його підлеглий – інспектор держустанови.

“Співробітники СБУ поетапно задокументували два епізоди одержання неправомірної вигоди фігурантами за «сертифікацію» 20 фур з українським зерном. Правоохоронці затримали організатора схеми на отриманні другої частини неправомірної вигоди.”, – розповів Владислав Абдула.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Також планується оголошення про підозру його спільнику.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми.

Як повідомляв Харків Times, у Харкові за отримання хабаря у сумі $35 тисяч затримали прокурора однієї з окружних прокуратур міста.

Фото: Владислав Абдула/Facebook